Scampi Badmode  thumbnail

Scampi Badmode

Published Dec 07, 22
6 min read

Huit Badmode

Dat de groep heeft besloten: wij zijn échte vrienden, want wat wij hier bespreken, is niet mooi, is niet onecht (Luxe Badmode). Dit zijn de verhalen over hoe wij falen, hoe klein, hoe kwetsbaar, hoe lelijk we zijn. Na zo’n avond gaat iedereen rozig en dronken naar huis en voelt men de verbinding, echte verbinding onderling.

Zoekend naar het gevoel van gisteren, waarbij genegeerd wordt dat het gevoel van gisteren precies dat is. Iets van voorheen. Want uiteindelijk is iedereen weer alleen aan het krabbelen, in de regen aan het lopen, aan het denken aan doodgaan, gemiste kansen, liefdes die niet lukten. Dit zijn de dingen die ik denk wanneer ik door de stad wandel.

Het maakt je hoofd leeg, zeggen ze. Maar dat is niet wat het doet. Want de stad zit vol met zonderlinge zielen, zoals de dame op het bankje daar. Ze is geen mooie vrouw, maar daar denkt ze niet over na. Net zoals dat mooie vrouwen niet nadenken over wat voor privileges zij kennen – deuren die worden opengehouden, koffers in bagagerekken getild, de tramchauffeur die vriendelijk knikt, kinderen die zomaar van ze houden… Ze weten niet beter. bomain badmode.

De meeste mensen weten niet wat ze hebben of wat ze missen. De vrouw op het bankje heet Hanne. Ze is onzichtbaar voor velen en het past haar. Klagen doet ze niet, excuses maken doet ze wel - bomain badmode. De hele dag door maakt ze excuses, voor waar ze staat, wat ze doet en wat ze is.

Volgens haarzelf was het sorry. Hanne schrijft elke dag brieven vanuit het appartement waar ze al 24 jaar woont. Het is niet groot, maar brandschoon en elk meubelstuk past er precies in (bomain badmode). Zo precies als een potje Tetris, zo precies dat er eigenlijk alleen maar plek is voor Hanne en haar kater Petrov.

Marie Jo Badmode Outlet

Dat geeft niet, want Hanne heeft het druk. Elke dag schrijft ze brieven om sorry te zeggen. Niet voor iets wat zij gedaan heeft, maar alvast een sorry voor de meest vervelende dagen die niet te vermijden zijn. Ze begon bij de mensen in haar straat, haar wijk, haar woonplaats (bomain badmode).

Het duurt lang om al die mensen persoonlijk aan te schrijven, maar van computers moet Hanne niks hebben. Daarom schrijft ze elke dag met de hand, terwijl ze aan het bureautje zit dat vroeger van haar zus was - bomain badmode. Haar zus schreef niet, maar tekende elke dag een stukje aan grote bloemstillevens die ze met kleurpotlood maakte.

Haar zus zou later een beroemd kunstenaar worden, zoveel was zeker. De plaatselijke bibliotheek had zelfs een expositie georganiseerd van de werken, en toen was ze nog maar twaalf. ‘Het lijkt of je de bloemen kunt ruiken’, zeiden de volwassenen als ze vol bewondering naar de werken keken. ‘Net echt’, zeiden de kinderen uit de buurt die op woensdagmiddag kwamen drentelen in haar slaapkamer, terwijl zij doorwerkte, kalm en geconcentreerd.

Maar Hanne’s zus bleef voor altijd een belofte. En toen de familie de kist droeg net na haar vijftiende verjaardag, zagen alle aanwezigen dat de bloemen die erop lagen, minder mooi waren dan de tekeningen. Het was gebeurd op een dag die Hanne had willen overslaan. Een dag die ook het begin was van een reeks van dit soort dagen, die als een ketting aaneengeregen werden en uiteindelijk als een cirkel werden vastgemaakt. bomain badmode.Het is niet makkelijk uit cirkels te stappen (bomain badmode). Haar ouders waren er nog steeds zoet mee. Niet Hanne. Zij was vlak nadat ze het appartement had gevonden, begonnen aan de brieven met sorry. De tekst wisselde weleens een beetje, maar meestal stond er: Lieve ontvanger. Het spijt me voor de moeilijkste dag die er was of nog komt.

Anita Badmode 2016Sorry dat je lichaam niet fijn voelt - bomain badmode. Sorry voor de teleurstelling. Sorry dat je dacht dat het anders zou zijn. Sorry dat hopen niet geholpen heeft. Alle goeds, Hanne. Ze was juist halverwege een brief toen de deurbel ging. Petrov sprong met een mauw van de tafel, zijzelf verstijfde van schrik.

Soms dacht ze dat haar huis onzichtbaar was, omdat pakketjes nooit op haar adres bezorgd werden maar altijd leken te verdwijnen. Nu haalde ze haar bestellingen op bij de tabakswinkel. Ze stond op en liep naar de deur, Petrov zat onder de bank. bomain badmode. In de deuropening stond een klein vrouwtje in een lichtroze bontjas.De vrouw droeg haar haren in een soort vogelnest op haar hoofd en aan haar linkerarm bungelde een rieten mand. Daarin lagen wat appels, een banaan, een kiwi, blauwe druiven, een krant, een wollen sjaal en nog wat dingen die Hanne niet meteen herkende. ‘Hallo,’ zei het vrouwtje toen met een schorre stem.

‘Hier, neemt u ook een appeltje, daar is nog nooit iemand slechter van geworden.’ Met die woorden draaide ze zich om, haast onmiddellijk verdween ze. Hanne probeerde haar nog iets na te roepen, maar merkte meteen dat ‘sorry’ haar keel niet meer verlaten kon. De excuses waren opgeraakt - bomain badmode. ‘Danku,’ zei ze daarom maar.Falckenbosch79 Loes de Wilde80 Caspar van Benthem98 Weduwe van Beurden (van Elzakker)101 Hoofdinspectrice Mieke van der Wel126 Repelsteeltje Rubrieken: premières1 Wilhelmina Kuttje, Van Kwaad tor Erger (verzameling van hartluchten (schelden etc.) op een cassettebandje in 1 minuut), De Onvergetelijke Gerrit Dekzeil, Wat mij nu is overkomen…wat mij toen weer overkwam (Lia Doorbraak), Wie zullen we nu weer eens bellen2 De Krant van Gisteren, Nieuwe Platen vliegen om mijn oren, Bredduvang (met Lia Doorbraak), Van het Boekenfront, Theaterpraat, de Post3 Selected Uitspraken, Is er eigenlijk nog wat op de televisie6 Bredduvang (met Jaap Knasterhuis), Wilhelmina Kuttje in liedvorm13 Geheime feestjes16 Colophon, Knasterhuis draagt voor het eerst een gedicht voor - bomain badmode.

Freya Badmode 2021

Wie weet dus tot later.”2 De Krant van Gisteren, Ronflonflon Stickers, de Post, O Wat een leuke jingle is dit, Nieuwe platen vliegen om mijn oren, Bredduvang, Van het Boekenfront, Theaterpraat3 Met zijn bek vol tanden, Wat is er op de radio, Selected Uitspraken, Is er eigenlijk nog wat op de televisie vanavond of eh…(TV Music)4 De Onvergetelijke Gerrit Dekzeil7 “Een nieuwe jingle, o wat een leuke nieuwe jingle is dit!”(niet te verwarren met ‘o wat een leuke jingle is dit’)16 (of 15) Colofon17 De Geheime feestjes van Wilhelmina Kuttje, De Godvergeten22 Wil joe ook joe brief of briefkaart behandeld horen, Jacqueline van Benthem, De Platenkeuze van Jaap Knasterhuis24 unieke jingle: Het Gouden Boekenbal29 Filmtip31 Oude Koeden32 nieuwe uitleiding Cor Galis: “Wat? Ja…ja…of ik even, hè?… of ik even het programma kan afkondigen, kan het even? Ik bedoel, wie is hier eigenlijk de omroeper van dienst, ik toch? Goed, je lult maar door, Plafond.

Als volgt dus: u hoorde Ronflonflon met Jacques Plafond, nu ja, hoorde… feitelijk hoort u het nog. De vpro moet hier nu een uur of drie weg, maar om zeven uur…ja mag ik nu even, om zeven uur zijn we weer terug met Gonzo Radio, wie weet tot dan, of anders later - Bikini online.

Latest Posts

Grote Vakantie 2022

Published Oct 20, 23
4 min read

Dames Bikini

Published Oct 18, 23
7 min read

Zweden Vakantie

Published Oct 15, 23
10 min read